Ami a kajákat illeti. Hát, nem tartom a füzetes kajákat. Nekem az a gyerekek miatt sokszor nehézkes azért. Mármint nem eszik meg a sült húst pl, ami a füzet első kajája és amihez anno én burgonyapürét főztem (lásd. korábbi bejegyzés). Így ugye elkezdtem a régi kajákat update-síteni.
Hétfőre csináltam tojásos nokedlit. A gyerekeknek hagyományosan, önmagamnak update1-es lisztből.... hááááátttt hagy némi kívánnivalót maga után. A tésztát simán kikevertem, igen ám, de az az állag, ami a hagyományosnál tök jó galuskának, az nem ok, az updates cuccnál. Úgy átfolyt a nokedliszaggatón az egész cucc, hogy a víz felszínén az egész elkezdett egyben úszni. Gyorsan tettem hozzá még lisztet, hogy sűrűbb állagú legyen az egész. Úgy már elkezdtek nokedli formák sikerülni. Viszont meglepett, hogy a nagy massza is valahogy szétvált vagy nem is tudom. Mindenesetre egyetlen egy 20cm átmérőjű nokedlit nem halásztam ki a fazékból. Összeségében a "norbis" tojásos nokedli elég furcsa lett így is...... a 30Ft-os tojás olyan halovány sárga, hogy rossz nézni. Így az egész egy nagy tejpéphez volt hasonlatos. Gondoltam lefényképezem, de féltem, hogy 18 éven felülieknek valónak minősítették volna az oldalt, így hanyagoltam. Ízében is elég furcsa volt. Ha jól láttam, akkor lehet gyárilag kapni nokedlit/norbisat/, egyszer azt is kipróbálom, mert így házilag elkészítve nem lett a kedvencem.
Keddre szerencsére maradt a tojásos nokedliből. :-)))) Szerencsére? ...
Szerdára pedig ismét reform sóskát csinátam magamnak. Az ismét jól sikerült, így nem hanyagolom máskor sem.
CSüt: gyerekeknek sóska, magamnak tojás rántotta. Lusta voltam magamnak sütögetni valami normálisabbat. A gyerekeké megvolt és ez volt a fontos nekem.
Holnapra paradicsomszószt rendeltek a gyerekek,krumplival...